Streg og Form

Find din autentiske streg

Har du lyst til at opleve glæden ved at udtrykke dig fra dit indre univers og samtidigt være i kontakt med den hånd, der tegner, så du formidler det du ønsker – uden forstyrrelser fra tankene? Har du lyst at komme tættere på din ”egen streg og form”, bryde nogle grænser eller vaner – og opleve nye sider af din kreativitet?

Mennesker har altid tegnet og formet – det kan vi se ud fra huletegninger og figurer op igennem tiden. Dette er et kursus, hvor tegning og skulptur er i fokus, og er både for begyndere og udøvende.

Vi starter med at tegne og arbejder med både korte skitser og længere iagttagelsesøvelser ligesom vi arbejder på både små og store formater. Vi skal øve finmotorik og store armbevægelser, vi skal arbejde med streger og flader og dykke ned i det ”sort-hvide” univers, som indeholder alle farver.

Vi fortsætter med at forme og at lave 3-dimensionale figurer i ståltråd, grene og andre materialer, der findes rundt om os. Når vi går fra 2 dimensioner til 3 dimensioner begynder vi at arbejde med relationen mellem tingene, skaber former, lys og skygge – og trækker streger ud i rummet og inddrager dette.

Der vil være en kombination af øvelser, individuelt arbejde og vejledning. Meningen er at fordybe sig i udtryk via tegning og form. Vi får mulighed for at udvikle os ved hjælp af grundlæggende og mere eksperimenterende metoder. På kurset kreerer du egne billeder og skulpturer, men gruppen er fællesskabet, hvor vi kan tale om oplevelser, åbenbaringer og om det teknisk faglige. Vi vil arbejde inde og ude – afhængigt af vejret.

Underviser er Nurith Lumer-Klabbers.

Nurith er en meget erfaren underviser, fyldt af humor og glæde, skaber rum til den enkelte og er samtidigt meget professionel og vidende.

Nurith er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet ‘Bezalel’ Jerusalem, Israel (Bachelor of Fine Arts) i 1980. Uddannelsen kan ligestilles med et statsanerkendt kunstakademi i Danmark. Hun er opvokset i Israel, men har siden 1983 været bosat i Danmark. Udover at være udøvende kunstner med eget atelier, har Nurith undervist på højskoler og aftenskoler samt haft et utal af udstillinger, udsmykninger og illustrationer af bøger og tidsskrifter.

Hun siger om sig selv; Til dagligt arbejder jeg meget grafisk i det sort/hvide univers (blyantbilleder som jeg kalder dem). De sorte streger definerer lyset. Når jeg skaber mine billeder indkapsler jeg energien, fornemmelser og følelser i streger og flader. Når det lykkes bliver det til et kunstværk.

Jeg stræber efter det præcise og klare udtryk og den rene linje.