Hvem er Kvindekurser

Kvindekurser.dk er etableret i 2008 af Henriette Jensen, Lisbeth Rebien og Helle Brok, der alle har en historie, som er knyttet til den tidligere “Kvindehøjskole”, Visby.

Det var et ønske om at bringe skolens unikke læringsmiljø til live i en tidssvarende form gennem kortere kurser, samt skabe en platform for møder på tværs af netværk og individ, der var drivkraften for etableringen. Styregruppen består af kvinder, som er valgt på generalforsamlingen. Tidligere har Gitte Sørensen og Lisbeth Rebien været en del af styregruppen gennem 3 år hver, og Henriette Jensen gennem 6 år.
Styregruppens medlemmer er nu Helle Brok, Kirsten Holm, Carina Frederiksen, og Bente Dithmer. Helle Brok har været med fra starten og Kirsten Holm i de seneste 12 år. Læs mere om dem under ”styregruppe”.

Det har været en rejse og stor (op)gave at skabe Kvindekurser. Ideen opstod som et intuitivt flash i Helles hoved i påsken 2008, hvor hun kørte forbi den tidligere Kvindehøjskole; hvorfor laver vi ikke bare kurser for kvinder og lejer os ind på dette historiske sted? Lisbeth og Henriette blev fanget af tanken, hvorefter der fulgte et forår med visioner, værdisnakke og praktisk arbejde. En hjemmeside blev etableret, en hjemmeside, der er vores eneste kommunikation og PR tiltag – og mange aftaler blev lavet.

De første kurser løb af staben april 2009 med kæmpestor succes – og alle kurser har siden været fyldt helt op, flere år med ventelister.

Det har været arbejdsomme år, men når vi mødes med undervisere, praktisk team og ikke mindst de mange glade deltagere, så synes vi at det er meget værd. Kurserne kører en gang om året i påsken.

Kirsten, Carina, Helle og Bente

Du kan i undermenuerne læse om Undervisere 2023, Køkkenet og praktisk team, Lidt om styregruppen og foreningen Kvindekurser og Vedtægterne for Kvindekurser.dk