Kom ud og kom ind

Natur – udeliv – refleksion

Dette kursus skal både handle at komme ud og komme ind – ud i naturen og ind i dig selv. Vi skal ud i naturen for at bevæge os og være aktive, men også for at søge ind til den indre ro.

At komme ud handler om at være i naturen, at være aktiv og fysisk bruge vores krop. At komme ind handler om refleksion, at finde indre ro og ind i os selv – hvilket vi gør med afsæt i naturen.

Udelivet er den primære ramme for kurset med ture ud i områdets særegne, smukke og vilde natur. Imellem samtaler på kryds og tværs og imellem de sansende oplevelser af vind og jord vil vi invitere til mindre øvelser, hvor vi f.eks. mærker grounding gennem vores gåtur eller får mulighed for et øjebliks mindfult nærvær i naturen.

Vi vil hver dag være udenfor, enten beskæftigede på højskolens område eller ude i den skønne natur omkring højskolen. Vi søger at tilpasse kurset, så alle kan være med, men det er en fordel at kunne gå 5-10 kilometer.
Tiden hjemme på højskolen vil være fyldt med bevægelse, yoga, mindfulness, snitning, bålmad, leg og sang.

Formålet med kurset er, at du får gode naturoplevelser, kobler af, mærker dig selv, nyder fællesskabet – og kan lege og grine og rejse hjem mere glad og afslappet, end da du kom. 

Undervisere er Rikke Krogh og Lisa Nissen

Med disse undervisere får du to skønne kvinder med stor erfaring, engagement og kreativ undervisning. De evner både at skabe nærvær, fællesskaber – fest og farver. Med dem er der både masser af energi, leg og fordybelse.

Rikke Krogh er uddannet lærer med linjefag i friluftsliv. Hun er desuden zoneterapeut, yogalærer og under uddannelse som fysiurgisk massør. I naturen finder Rikke ro og balance samt rum til at udøve aktiviteter som løb, vandring og vinterbadning. Rikke er interesseret i hvordan naturen påvirker vores nervesystem og har i mange år været optaget af, hvordan vi skaber balance i hverdagen.

Lisa Nissen er uddannet lærer med linjefag i bl.a. håndværk og friluftsliv. Hun er også uddannet kropsterapeut fra Nordlys Centret og har diplom i fåreklipning. Lisa har den overbevisning, at livet er som en pølsemaskine – hvad der kommer ud af det afhænger af, hvad man kommer i. Derfor har hun som ambition at deltage i og arrangere så mange fællesskabsfremmende og livsbekræftende ting som muligt.