Lidt om styregruppen og
foreningen Kvindekurser.dk

Helle Brok. Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut, har en psykologisk efteruddannelse (Specular) og Master i offentlig ledelse. Jeg har i mange år arbejdet som leder henholdsvis indenfor psykiatriområdet og uddannelsesområdet og holder pt. et arbejdsfrit år. Jeg er gift med Signe. Var gennem 8 år tilknyttet Kvindehøjskolen som sommerunderviser, praktisk medarbejder og børnepasser. Valgt til bestyrelsen for højskolen fra 1990-1994. Mit engagement og møde med højskolen udfordrede min evne til at sprænge rammer, gav mig mod til at turde tage teten og sætte noget i værk. Her var plads til at prøve af og især tage livtag med ting og emner jeg ikke troede, jeg kunne. Kreativitet, mangfoldighed og det at inkludere, er kvaliteter, som nu er en del af min måde at gå til verden på.

Kirsten Holm. Jeg er uddannet i Informationsvidenskab og arbejder som Risk og Test Manager i et lille IT firma omkring Århus. Jeg har aldrig været på højskolen mens den eksisterede, men mødte op på Kvindekurser i 2010 og har deltaget siden. Det har været inspirerende og livgivende og jeg har grinet, så tårerne trillede. Jeg har oplevet det som et fantastisk pusterum til dagligdagen og en mulighed for at overskride en lille grænse ved at melde mig til kurser i noget “der var farligt”, og føle sig tryg ved det i de rammer – der er plads til alle. Da jeg hørte at Gitte (som har været i styregruppen i 3 år) trængte til en pause, tænkte jeg at “nogen må gøre noget”, for Kvindekurser skal fortsætte! Denne “nogen” blev så mig i 2012 og jeg syntes det er sjovt og givende af være med.

Carina Frederiksen. Jeg er uddannet folkeskolelærer i 1994 og senere Steinerlærer. Jeg er ansat på Rudolf Steiner Skolen i Roskilde. Jeg er gift med Bente og bor i København. Jeg har altid beskæftiget mig med musik, som underviser i klaver, sang og kor samt som sanger. Jeg har ikke været på Kvindehøjskolen, men det blev kærlighed ved første blik med Kvindekurser, hvor jeg første gang deltog i 2015. Jeg er en del af styregruppen, fordi jeg gerne vil være med til at skabe et forum, hvor man som kvinde og menneske har mulighed for at udvikle sig i et trygt rum. At møde andre mennesker med åbent sind og selv blive mødt, er noget af det Kvindekurser kan.

Bente Dithmer. Jeg er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver. Siden 1988 har jeg været frivillig i Johannes Døbers Kirke i Valby, hvor jeg i 2013 blev ansat som Kirke- og Kulturmedarbejder.  Jeg har to voksne børn og 2 børnebørn. Jeg erkendte i 2007 at min næste kæreste ville være en kvinde og er nu gift med Carina og bor i Valby i København. Jeg lærte Kvindekurser at kende, da jeg var på mit første ophold i 2011 og har været med hvert år siden. Der er plads til stor forskellighed på Kvindekurser, at være sig selv og en unik stemning af fællesskab, hvilket er værdier, der betyder meget for mig.

Foreningen. Kvindekurser.dk er en forening og består af en styregruppe (bestyrelse) på p.t. 4 medlemmer. Derudover er der hvert år 14-16 kvinder, som arbejder frivilligt som undervisere og/eller praktisk team inden for rammerne af frivilligt arbejde og vederlag i den forbindelse. Vi har valgt denne konstruktion, da vi ikke har til hensigt at tjene penge på kurserne. Økonomien er baseret på sund fornuft – og på at det skal løbe rundt og komme mange til gode. Hvis du ønsker at være medlem af foreningen, så kontakt os.