Smyk dig

Smykkefortællinger af hverdagsmaterialer

Har du lyst til at lave smykker og opleve, hvordan dine egne tanker og idéer kan transformeres til smykker gennem materialer, teknik, kreativitet og en god del stædig tålmodighed. På dette kursus skal vi sammen udforske begrebet smykker. Vi vil dykke ned i nogle af de mange smykkekategorier, der findes. Snuse til de historiske og symbolske, blinke til det mere kunstneriske smykke og kaste os over udtryk, fortolkning og fortælling i eget personligt smykke.

Med inspiration fra de klassiske og eksklusive Kronjuveler, vil vi i hverdagsmaterialer, som f.eks. kyskager, bolsjer, gavepapir, skrot, grene og champagnepropper, lave vores egne juveler. Vi skal også spille Arts & Games, som er et spil, hvor man bliver kastet ud i at lave smykker ud fra særlige spilleregler.


Du vil blive introduceret til guldsmedeteknikker, således at du får indblik i, og fornemmelse for, håndværk og materialer. Ligeledes vil du undervejs opleve, hvordan blyanter omformes – og du vil opdage at dameblade, hama-perler og tekstilsnor kan være en del af din kreation. Vi vil desuden arbejde med kobberplader, brødristere – samt file-, slibe- og nitteteknik – og såmænd også lamineringsmaskinen.

Med andre ord – et kursus fyldt med kreativitet, leg, inspirationsoplæg og forskellige opgaver, idéudvikling og eksperimenter, som alt sammen er med til at give dig en hel ny oplevelse af, hvad smykker er.

Alle kan være med – og du behøver ikke have erfaring!

Underviser er Lene Hald.

Lene er indbegrebet af kreativitet og det (u)muliges kunst. Hendes professionelle overskud, store alsidighed samt en humoristisk tilgang giver undervisningen et strejf af lethed og glæde. For Lene skal et smykke meget mere end blot at pynte. Det skal skabe glæde, smil og udtrykke liv og personlighed.

Lene Hald er uddannet faglærer i Keramik og Smykker (Seminariet for Kunst og Håndværk) samt ”Ædelmetalsformgiver” fra Institut for Ædelmetal i København i 2004 – her modtog hun desuden Kunsthåndværkerprisen af 1879’s bronzemedalje. Hun har rigtig mange års undervisnings­erfaring fra en lang række højskoler og fagskoler i Danmark. Derudover designer hun smykker, har sit eget brand samt butik i København. Hun har udstillet i hele verden – blandt andet i New York, Sao Paulo, Flensborg, Rom og København