Smyk dig

Smykkefortællinger af hverdagsmaterialer

Har du lyst til at lave smykker og opleve, hvordan dine egne tanker og idéer kan transformeres til smykker gennem materialer, teknik, kreativitet og en god del stædig tålmodighed. På dette kursus skal vi sammen udforske begrebet smykker. Vi vil dykke ned i nogle af de mange smykkekategorier, der findes. Snuse til de historiske og symbolske, blinke til det mere kunstneriske smykke og kaste os over udtryk, fortolkning og fortælling i eget personligt smykke.

Med inspiration fra de klassiske og eksklusive Kronjuveler, vil vi i hverdagsmaterialer, som f.eks. kyskager, bolsjer, gavepapir, skrot, grene og champagnepropper, lave vores egne juveler. Vi skal også spille Arts & Games, som er et spil, hvor man bliver kastet ud i at lave smykker ud fra særlige spilleregler.


Du vil blive introduceret til guldsmedeteknikker, således at du får indblik i, og fornemmelse for, håndværk og materialer. Ligeledes vil du undervejs opleve, hvordan blyanter omformes – og du vil opdage at dameblade, hama-perler og tekstilsnor kan være en del af din kreation. Vi vil desuden arbejde med kobberplader, brødristere – samt file-, slibe- og nitteteknik – og såmænd også lamineringsmaskinen.

Med andre ord – et kursus fyldt med kreativitet, leg, inspirationsoplæg og forskellige opgaver, idéudvikling og eksperimenter, som alt sammen er med til at give dig en hel ny oplevelse af, hvad smykker er.

Alle kan være med – og du behøver ikke have erfaring!

Underviser er Katrine Ingrid Christensen.

I Katrines undervisning er der plads til fordybelse, nærvær og nørderi. Hun sætter smykkelandskabet i perspektiv og giver korte oplæg om forskellige temaer, hvorefter den enkelte kan kreere og skabe egne smykker med solid vejledning. Hun er nysgerrig – og fascineret af at indsamle historier om forladte artefakter, objekter og materialers brugsspor og efterliv.

Katrine er uddannet guldsmed i 2012 og har fra 2021 en kandidatuddannelse i bæredygtigt design fra Designskolen i Kolding (”accesory designer” samt ”master i arts – design for the planet”). Hun har i 5 år undervist og vejledt på Kolding Designskole samtidigt med sit studie. Arbejdsmæssigt har hun arbejdet både som guldsmed og med udvikling af smykkedesign hos et stort international smykkefirma.