I hus til halsen
Kan du svinge en pensel og har du tjek på at lave den lige streg? Kan du skjule et stort hul i væggen inden du maler? Har du styr på, hvad forskellen er på ”korn 80 eller 240”? Ved du, hvad en dørvrider er – og hvordan man får en dør til at holde op med at knirke? Ved du, om du skal bruge en bit eller torx til din skruemaskine og kender du i det hele taget din værktøjskasse?
Hvis ikke, så er det intet problem!
Du kan i denne uge deltage i vores eget ”I hus til halsen”, når vi sammen med Team Glant Camp (som ejer den tidligere Kvindehøjskoles bygninger) maler, sliber, reparerer, ordner stort og småt, fornyer vægge, træværk og andre forskellige ting på bygningerne, hvor vi afholder Kvindekurser.
Dette er en praktisk uge – og det eneste, som det kræver af dig, er at du er nogenlunde fit og kan arbejde 6 timer hver dag, helt i dit eget tempo. Du behøver ikke have håndværksmæssige skills, da arbejdet kan tilpasses dine erfaringer og evner. Hvis du har en håndværksmæssig baggrund, vil vi selvfølgelig gerne bruge den – evt. også til andre typer projekter end de nævnte.
I løbet er ugen vil der også være;
- Korte undervisningssessioner af Claus Lund Clausen – med emner som f.eks. ”hvad er der i din værktøjskasse”, ”sæt en hylde eller billede op – så det hænger lige”, ”skift en pakning i hanen”, ”5 fif til at se prof ud, når du arbejder med din boremaskine” eller andre emner, som du kan være med til at bestemme.
- Hver morgen starter med morgensamling, højskolesang, fortællinger om historiske håndværkerkvinder samt fordeling af dagens opgaver.
- Inden aftensmaden vil der hver dag være tilbud om en time med guided restitution og velvære. Her taler vi kort om, hvordan dagen er gået og derudover vil der være f.eks. (bold)massage, udstrækning og afspænding.
- Om aftenen vil der være samvær og højskoleaften på ca. 1 time med sang, oplæg, historier eller andet.
Du skal desuden lave et par praktiske tjanser med opvask, oprydning og kaffelavning – og i samarbejde med vores køkkenansvarlige skal du lave mad 1-2 gange.
Har du lyst at være praktisk og social sammen med andre kvinder – og er du til sav, skruetrækker, søm og sandpapir eller pensler, primer og pigment, så er dette ugen for dig! Vi forventer plads til ca. 25-30 kvinder.
Dato og pris
I hus til halsen er fra lørdag den 12. oktober og frem til fredag den 18. oktober. Man kan tilmelde sig 3 dage eller hele ugen.
HOLD ”Hele ugen”; Ankomst lørdag den 12.10 kl. 12.15 – afrejse fredag den 18.10 ca. 16.00. Pris 500 kr., som dækker fuld kost og logi, undervisning om håndværks-ting, guided velvære samt højskoleaftener.
HOLD A; Ankomst lørdag den 12.10. kl. 12.15, afrejse tirsdag 15.10 kl. ca. 14.00. Pris 500 kr., som dækker fuld kost og logi, undervisning om håndværks-ting, guided velvære samt højskoleaftener.
HOLD B; Ankomst tirsdag den 15.10. kl. 11.15, afrejse fredag 18.10 kl. ca. 16.00. Pris 500 kr., som dækker fuld kost og logi, undervisning om håndværks-ting, guided velvære samt højskoleaftener.
Derudover skal alle lægge et ”No-Show-fee” på 1000 kroner, som tilbagebetales, hvis du deltager jf. din tilmelding. Det betyder konkret, at møder du ikke op – eller f.eks. rejser efter en dag, så mister du de 1000 kroner.
Tilmelding skal ske senest fredag den 20. september 2024 på mail; kontakt@kvindekurser.dk.
Overnatning foregår i rum med 3 til 6 personer. Der kan ikke bookes bestemte rum. Det er ikke sikkert, men alt efter, hvor meget vi når, kan det være at du en enkelt gang i løbet af ugen skal flytte soveplads.
Hvem er vi: Undervisere og facilitatorer
Styregruppen Kvindekurser
”I 16 sæsoner har vi lavet Kvindekurser. Det har været utroligt inspirerende at møde de nye ejere af stedet og vi ser frem til at vi i samarbejde med dem kan tilbyde en ny måde at være sammen på”.
Vi glæder os til kombinationen af højskole og praktisk arbejde, ligesom vi glæder os til selv at lægge vores egne arbejdskræfter i at forskønne bygningerne – og vores hjerte i at få en skøn uge sammen i den særlige ånd som Kvindekurser kan skabe”.
Vi er:
Carina Frederiksen, som blandt andet vil stå for morgensamlingerne.
Helle Brok, vil stå for den daglige time med restitution og velvære.
Bente Dithmer og Kirsten Holm som organiserer løst og fast samt fællesaftener.
I fællesskab står vi 4 for rammerne i løbet af ugen og sørger for struktur og den gode fælles højskoleånd.
Team Glant Camp
”Kom som gæster, forlad os som venner – vi ser frem til at byde jer velkommen og dele vores lille paradis med jer.
Oplev ægte Sønderjysk gæstfrihed, udforsk de uendelige muligheder for eventyr og skab minder, der varer livet ud, her hos os på Glant Camp”.
Læs mere på denne side; https://glantcamp.dk/kontakt/
I denne uge vil du særligt møde Claus Lund Clausen, som er selvstændig tømrer og dermed har han det faglige overblik over, hvad der skal laves. Derudover består ejerne også af Christian Degn og Jesper Wind.