Natur – Natur – naturtræning og naturlig ro

Er du til vide vidder, Vadehav, vind, vidunderligt vejr samt varieret motion? Har du lyst til at være ude hele dagen? Har du lyst til at være i et opbyggende fællesskab? Så er dette naturkursus for dig.

Vi starter hver morgen med naturtræning. Det er udendørs træning, hvor vi bruger naturen til at lave styrke-, balance- og konditionstræning. Træningen tilrettelægges, så alle kan være med.

Derudover skal vi bruge naturen på mange forskellige måder. Vi skal snitte vores eget spisegrej eller måske en kop. Vi sanker årstidens planter og ser på, hvilke vi kan spise, hvor vi finder dem og hvordan vi tilbereder dem over bål. Vi lærer at tænde et bål uden brug af lighter og tændstikker og finder os godt tilrette, når vi sidder omkring bålet med en god snak i fællesskabet og lader roen falde over os.

Vi skal både bruge naturen til aktivitet og til at finde ro. Alt efter vejret, så kan vi en enkelt nat sove ude, hvis der er mod på dette.

Kurset kræver ingen faglige forudsætninger, men en dag skal du kunne gå ca. 15 km på Marskstien, som er helt flad. Du skal kunne lide at være ude uanset vejret. Sidst, men ikke mindst, skal du have lyst og gåpåmod til sjov, afslapning og fysisk aktivitet. Vi bliver trætte og rørt i alle muskler – også grinemusklerne.

Med undervisere som Lone og Gitte oplever man, at tingene er helt nede på jorden og med et strejf af glæde, samtidigt med at den motionsmæssige udfordring bliver både spiselig og sjov. De er gode til at skabe en god og afslappende stemning, samtidig med at de har masser af viden. Mottoet er ”Ud på tur – aldrig sur”

Lone Bech er uddannet pædagog og arbejder som naturpædagog/udeskolelærer på Naturcentret Mosehuset.

Lone er den fødte spejder og har været det i utroligt mange år – og så er hun lidt af en grejfreak. Man finder Lone i løbeklubben, på cyklen til Prag eller til bjergmaraton, fordi hun synes det er sjovt. Leg er det centrale, når hun med grupper laver alt fra motion, geocaching og til orienteringsløb. Hun har masser af erfaring med anvendelse af naturen, brugen af naturen samt overnatning de underligste steder. ”Jeg leger og er i naturen, fordi jeg synes, det er sjovt.”

Gitte Sørensen. Uddannet massør, akupunktør, kropsterapeut og zoneterapeut.

Gitte har i 25 år arbejdet fuldtids i egen klinik i Århus, Klinik for Sundhed og Velvære. Gitte er den fødte løber og uanset om det er aftenturen i skoven, maraton på konkurrenceplan eller en 48 timers ekstrem udfordring, så finder man hende i forreste halvdel. Kombinationen af stor viden om krop, motion og behandling, bruger Gitte, når hun hjælper både begynderen og den professionelle til at kunne bruge kroppen optimalt. Hendes værdier handler om at have det godt, og gøre noget, man har det godt med.