Danse dagen lang
– bekymre sig en anden gang … (Fragglerne)
Dette sang Fragglerne i 80’erne, hvilket taler så meget ind i, hvad dans kan. Dans er et frirum, et legerum og et fællesskabsrum.
På dette kursus tages der udgangspunkt i kursisternes niveau, erfaring og ønsker, så vi kommer til at blande mange former for danse afhængig af holdets sammensætning.
Vi kommer til at danse sammen i par, i grupper og hver for sig. Vi skal både arbejde med koreografier samt mere frie bevægelser – og gennem dansen kommer vi omkring både stemninger, følelser og fortællinger.
Dagene struktureres med variation af tempo og aktivitetsniveau, så man behøver ikke at være i sit livs form inden kurset. Vi danser langsomme danse, hurtige danse, skøre danse, selvkomponerede danse og meget mere, alt dette krydres med lidt danseteori og -historie. Dansene på kurset er samba, Rio linedance, vals, cha-cha-cha, telefonboksdans, tango, rumba, dans en farve, chicken dance for blot at nævne nogle stykker.
Om du har danseerfaring eller ej spiller ingen rolle, uanset hvad garanteres det, at du vil opleve: Sved på panden, koncentration i hjernen og glæde i maven. Det vigtigste er, at vi får nogle skønne dansedage sammen på Kvindekurser.
Du behøver ikke have en dansepartner for at være med, og vi lægger vægt på at rotere så alle kommer til at danse med alle.
Underviseren er Helle Paldan Kolding-Kramhøft, som tidligere med succes har undervist på Kvindekurser. Hendes instruktion er nem at følge, struktureret og for Helle er dans et frirum, hvor der er plads til alle, for alle kan danse!
Helle Paldan Kolding-Kramhøft
Helle er cand. scient. i idræt og biologi og arbejder til dagligt som gymnasielærer. Hendes danseerfaring kommer fra barndommen på danseskolen og i voksenlivet fra Pan Dans, hvor hun har været turneringsdanser og træner i 8 år i standard/latin. Desuden har hun danset irsk dans (Riverdance) i nogle år.
”Som tidligere elitefodboldspiller var det noget af et skift at begynde til dans igen som voksen, men jeg elsker at danse og undervise, hvilket mine gymnasieelever nyder godt af – selv fodbolddrengene med to højre-fødder synes pludselig dans er sjovt!”