Kreativ foto

Vi lever i en verden fuld af billeder, hvor hvert billede viser noget, om den tid vi lever i, – og ikke mindst noget om den fotograf, som har taget billedet.

I det øjeblik du vælger at vise dit billedet til andre mennesker, fortæller du også historien om, hvordan du ser verden, og hvordan verden skal se dig. 

På kurset skal vi arbejde med lys/skygge, perspektiv og komposition. Er det værd at vente til lyset/ skyggen har ændret sig i løbet af dagen eller dagen efter? Eller er det her og nu-øjeblikket, som skaber det bedste motiv? Giver det mening at flytte sig 10 cm op, ned eller til siden? Vigtigst er det, at du bliver bevist om, hvilke motiver som tiltrækker dig.

I løbet af kurset vil der være en række opgaver, som giver dig indblik i fotografiets forskellige genrer. Der vil være plads til fordybelse i netop den genre, som interesser dig. Vi tager udgangspunkt i hinandens billeder – giver konstruktiv feedback – således at vi kan lære noget om hinandens tilgang til motivet samt evt. optimering af billedet.

Der vil også være mulighed for undervisning i kamerateknik (tid, blænde og iso), hvis du gerne vil arbejde manuelt med dit kamera.  

Fotograferer du med din mobil er det også fint. Det væsentlige på kurset er nemlig at gå i dybden med motivet.

Du vil blive introduceret til Photoshop, og vil herigennem se hvad let redigering af dit billede kan gøre for at fremhæve det væsentlige i billedet.  

I slutningen af kurset laver vi en lille fotoudstilling.

Underviser er Frøns Dryer. Hun evner at motivere kursister til at turde gå nye veje og sætte det normale på hovedet. Hun er en erfaren fotograf og brænder for at give inspiration videre.

Frøns suppleres på kurset af Lone Israelsen i forhold til de mere tekniske elementer. Lone skaber overblik over de mange muligheder, som der er, når billedet skal optimeres.

Frøns Dryer.

Frøns er autodidakt fotograf med kurser fra Holbæk Kunsthøjskole, Borups Højskole og Fatamorgana. Hun har mange års erfaring som underviser, blandt andet på højskoler og arbejder desuden som pædagog. Hun arbejder primært med kunstfotografi og har i 10 år udstillet på bl.a. Kunsternes Efterårsudstilling på Den Frie, KP i Århus og en lang række øvrige udstillinger bag sig. Hendes seneste bog var 77 senge portrætter.

”Hvordan kan en seng eller gammel gymnastiksal blive til kunst og komme med i en censureret udstilling? Jeg holder af hverdagen og mennesket og de spor vi sætter os. For mig handler fotografering om at indfange følelser”.