Kvindekurser sommeren 2020

søndag den 19. juli til fredag den 24. juli

Vi har store problemer med at vores mail går i spam, så kig i spammappen eller kontakt os, hvis du undrer dig over, du ikke hører fra os.

Vi byder hjerteligt velkommen til Kvindekursers første sommerophold. I det følgende kan du læse om de kurser, som vi udbyder, samt en række praktiske oplysninger og information om, hvordan du tilmelder dig.

Sommeren i Sønderjylland på den tidligere Kvindehøjskole i Visby er lidt anderledes end påsken. Vi lover temperaturer over 15 grader – om natten J, lyse nætter og en række solskinstimer. Vi lover at blodbøgen står fuldt udsprunget, skoven er grøn, der er mulighed for boldspil på græsplænen og måske en madras foran ”børnehuset”, hvor man kan nyde solens varme stråler. Døre og vinduer til ottekanten vil stå langt mere åbne end de plejer – man kan tage sin tallerken mad med ud både til frokost og aften og sidde på trappen rundt om ”Otteren”, hvis solen skinner. I de lyse aftentimer kan man synge omkring bålet og kigge på solnedgangen fra ”Værkstedet”.

Kurserne

Kvindekurser tilbyder 3 kurser
Du kan læse nærmere nedenfor. Alle kurser vil bruge naturen ligesom en del af undervisningen vil foregå udendørs

Kursus 1: Snit og Hak – Syng og Snak
På dette kursus bliver du fortrolig med kniv, sav og sandpapir for slet ikke at snakke om huljern og håndøkse. Omkring bålet skal vi puste liv i de gamle husflidsdyder.
Da vores oldeforældre var børn, samledes man omkring brændeovnen, når dagen gik på hæld. Hånd- og husflidsarbejde blev fundet frem, og så sad man sammen og nørklede, mens bedstemor fortalte røverhistorier og sang gamle viser.

På kurset skal vi genfinde den ro, som håndens arbejde giver. Træ er et langsomt materiale, som med vedholdende bearbejdning og omhu kan forvandles til skønne genstande. Vi skal synge viser og sange, og så skal vi lytte til historier. Måske har du selv en god fortælling, som du har lyst til at dele, mens vi snitter og drikker bålkaffe.

Vi skal arbejde i frisk træ, da det er blødt, smidigt og nemt at bearbejde. Du vil blive instrueret i skæring af skeer, smøreknive, saltkar og andet køkkengrej. Du kan også prøve kræfter med fremstillingen af en fugl, en øloplukker eller et backgammonspil i rejsestørrelse. Kurset kræver ingen forkundskaber.

Undervisere er Lisa Nissen og Mette Paustian. De brænder begge for håndværk, sang og fortælling og for at skabe en uhøjtidelig atmosfære med plads til både humor og fordybelse.

Lisa Nissen er uddannet lærer med linjefag i håndværk. Hun har gennem flere år undervist i kunst og kreativt værksted. Lisa har den overbevisning, at livet er som en pølsemaskine. Hvad der kommer ud af det afhænger af, hvad man kommer i. Hendes ambition er derfor, at deltage i og være med til at arrangere så mange livsbekræftende og fællesskabsfremmende ting som muligt.

Mette Paustian er uddannet lærer og underviser bl.a. i musik og håndværk & design. Mette trives i solen med en snittekniv i den ene hånd og en guitar i den anden. Hun har altid tid til snak og en kop kaffe. Som gammel spejder er Mettes motto: Vær altid beredt – også til en køretur ud i det blå – gerne med svinkeærinder.

Kursus 2: Forandring Fryder
Er der noget du ønsker at opnå og få til at ske i dit liv? Har du lyst til en livsændring eller vil du ændre en vane – eller længes du efter noget konkret: et nyt job, et forhold, en bil eller en boligændring – eller noget helt andet? Eller har Corona-tiden blot givet dig refleksioner om at noget nyt gerne må ske i dit liv.

At skabe en forandring ligger i det magiske felt mellem mirakler, drømme, intuition og handling. At få noget til at ske, er på en gang simpelt og forbundet med livets kompleksitet. Det er en skabende og kreativ proces, som handler om at gribe nuet, lytte til intuitionen og sætte i gang, ligesom det kalder på, at man forholder sig åben over for det, der møder én i livet. Har du lyst til at tage de første skridt og dele dine erfaringer i et fællesskab? Dette kursus har afsæt både i en kropslig, kreativ og spirituel tilgang til livet.

På kurset arbejder vi både indendørs – og udendørs i tæt kontakt med naturen. Der vil hver dag være følgende elementer; Dynamisk bevægelse til musik, naturen som inspirator, kreative processer, som f.eks. visualisering og anvendelse af farver og materialer samt afspænding, indre stilhed/meditation.

Kurset er et målrettet forløb i en struktur, der udspringer af Transformationsspillet, som du også vil blive introduceret til. Dette er et spil, som er udviklet til at arbejde med spirituel og personlig udvikling. Kurset er ”religiøst neutralt” og spiritualitet ses som et overordnet begreb, som inkluderer at hver person har sin egen personlige vej.

Underviser er Helle Brok. Helle har øje for fællesskab og den enkelte og hendes kurser indeholder en kombination af lethed og dybde, leg og alvor, krop, sind og rigtig meget hjerte.

Helle Brok er uddannet psykomotorisk terapeut og har en 3-årig psykologisk efteruddannelse ”Specular”. Hun er certificeret facilitator af Transformationsspillet, som er et redskab, der er udviklet på Findhorn Foundation til at arbejde personligt og spirituelt med forandring. Helle arbejder som uddannelsesleder og har mange års erfaring som underviser på kurser med afsæt i kropslige og personlige processer.

”Jeg ser spiritualitet som en naturlig del af både privatlivet og arbejdslivet og er inspireret af Findhorn Foundation, hvor jeg har boet i flere omgange. Grundtanken er her, at vi alle har adgang til at finde vores vej ved at lytte til os selv og vores indre stemme.”

Kursus 3: Natur og Motion
Dette kursus vil være en overflod af gode ideer og inspiration til forskellige måder at dyrke motion. Her vil være tips og ideer til at kunne blive ved med at dyrke motion. Du vil få mulighed for et frisk mentalt og fysisk pust i din dagligdag – og du vil kunne kickstarte nye motionsvaner i et fællesskab, som hjælper dig godt på vej.

På kurset blander vi leg, vandring, orienteringsløb med kort og kompas, ”naturlig bevægelse” og styrketræning med en god portion natur. Der bliver plads til leg og masser af sjov og latter. Udover at udfordre kroppen tilpas med fysisk aktivitet vil der også være rolige øjeblikke med afspænding og afslapning.

Der vil indgå to dagsture. Den ene dag skal du forvente at kunne gå 15 km i Tøndermarsken i roligt tempo – og den anden dag forventer vi at sejle kano på Kongeåen eller Ribe Å.

Du skal kunne lide at være ude hele dagen uanset vejret. Sidst, men ikke mindst, skal du have lyst og gåpåmod til sjov og fysisk aktivitet. Vi bliver trætte og rørt i alle muskler – også grinemusklerne.

Undervisere Lone Bech og Gitte Sørensen. Med undervisere som Lone og Gitte oplever man at tingene er helt nede på jorden og med et strejf af glæde, samtidigt med at den motionsmæssige udfordring bliver både spiselig og sjov. Det handler om i fællesskab at gøre hinanden bedre.

Gitte Sørensen. Uddannet massør, akupunktør, kropsterapeut og zoneterapeut. Hun har gennem 26 år haft egen klinik i Århus, Klinik for Sundhed og Velvære, hvor hun arbejder fuldtids. Gitte er den fødte løber og uanset om det er aftenturen i skoven, maraton på konkurrenceplan eller en 48 timers ekstrem udfordring, så finder man hende i forreste halvdel. Konkurrencen bruges til at præstere bedre selv – ikke for at slå de andre. Kombinationen af stor viden om krop, motion og behandling, bruger Gitte, når hun hjælper andre til at kunne bruge kroppen optimalt. Hendes overskyggende værdier handler om at have det godt, og gøre noget man har det godt med. I selskab med Gitte kan man slappe af eller give den fuld gas.

Lone Bech.
 Uddannet pædagog og arbejder som naturpædagog på Naturcentret Mosehuset. Lone kender alle ”voksen”-legene og motionsmulighederne i naturen, som kan få kroppen til at gøre nye ting, ligesom hun kender og arbejder med de digitale muligheder for at gøre motion til en sjov del af dagligdagen. Man finder Lone i løbeklubben, på cyklen til Prag eller til bjergmaraton fordi hun synes det er sjovt. Leg er det centrale, når hun med grupper laver alt fra motion, geocaching til orienteringsløb. Gennem leg og det sociale skabes motion.


Praktiske oplysninger
Man kan finde alle generelle oplysninger på vores hjemmeside; www.kvindekurser.dk. Der er dog nogle få andre forhold, som gælder for sommerkurserne. De følger her.

Tilmelding
Du tilmelder dig ved at sende en mail til kontakt@kvindekurser.dk. Du skal oplyse følgende: Navn, adresse, mail og telefonnummer – samt hvilket kursus, du ønsker at deltage i og hvilken indkvartering du ønsker (se under pris). Herefter vil du få en mail fra os, der fortæller dig, om der er plads på kurset – og at vi har reserveret en plads til dig.

Betaling
Senest 3 dage efter at vi har bekræftet, at du har en plads, skal du betale hele kursets pris. Der indbetales på reg.nr.: 6192, kontonr.: 0010179629. Hvis ikke vi modtager din betaling får du én reminder, og hvis ingen betaling herefter, så sletter vi dig fra kurset. Disse skrappe retningslinjer skyldes udelukkende, at vi har kort tid til at få kurserne fyldt op.

Pris og indkvartering
Opholdet koster 3000 kr. i et 5 personers rum, 3100 kr. i et 4 personers rum, 3300 kr. i et 3 personers rum og 3500 kr. i et dobbeltrum. Vi har på forhånd defineret et antal pladser i hvert rum. Hvis ikke der er plads i det rum, du ønsker, får du tilbudt et rum med et andet antal, alt efter hvad der er ledigt. I prisen er inkluderet: Mad, overnatning og undervisning. Ønsker du at sove i telt, skal det aftales på forhånd med Kvindekurser. Prisen vil stadigt være den aktuelle rum-pris.

Venteliste
Hvis der er fyldt på det ønskede kursus kan du få plads på venteliste. Hvis man er på venteliste og får tildelt en plads har man 3 dage til at indbetale det fulde kursusbeløb. Modtager vi ikke beløbet gives pladsen til den næste. Hvis man er på venteliste og tilbydes en plads, sker det ved at vi sender en mail og en sms, som du skal bekræfte straks.

Tilmelding er en sag mellem dig og Kvindekurser
Vi understreger at tilmelding er en sag mellem dig og Kvindekurser. Det betyder, at du ikke kan sælge eller give din plads videre til en anden. Alle skal tilmeldes gennem Kvindekurser. Vi arbejder ud fra princippet om, at alle har lige adgang og lige forhold. Det betyder, at man får plads på kurserne i den rækkefølge, som man tilmelder sig.

Afmelding og afbestillingsforsikring
Afmelder du din plads mister du de penge, som er indbetalt. Blandt andet derfor anbefaler vi, at man overvejer selv at købe en afbestillingsforsikring, som dækker hvis man bliver syg. En afbestillingsforsikring skal købes samtidigt med tilmelding. Undersøg om din egen forsikring dækker – eller kontakt f.eks. Europæiske Rejseforsikrings kundecenter (www.er.dk) for at undersøge et evt. køb af afbestillingsforsikring i forbindelse med et kursus/ophold. Den koster 6 % af opholdets/kursets pris. Undersøg selv hvad forsikringen præcist dækker.

Særligt for sommerkurset 2020
Hvis du må melde afbud til sommerkurset så kontakt os hurtigst muligt. HVIS vi har kvinder på ventelisten, som kan overtage din plads, vil vi tilbagebetale dig din kursuspris minus 750 kroner. Hvis ikke vi har nogen på ventelisten på det tidspunkt, du kontakter os, har du mistet hele din kursusindbetaling. Dette er helt særligt for sommerkurset – da vi ikke arbejder med depositum, som vi normalt gør. En anbefaling er derfor at sikre sig med en afbestillingsforsikring. Kvindekurser søger ikke at lave overskud på kurserne. Får vi ekstra penge ind pga. afbud bruges de til gavn for alle.

Covid 19/Corona
Du må ikke møde op på Kvindekurser, hvis du har symptomer på Covid, og du skal følge Sundhedsmyndighedernes vejledning vedr. afstand og håndhygiejne. Deltagelse på Kvindekurser er på eget ansvar.