kvindekurserTOP

Sus gennem skoven

– for alle med lidt brede dæk

Vil du lege med din cykel, opleve dig og den på græs, i skov, på landevej og på rigtige MTB spor? Du er velkommen, uanset om du plejer at cykle i storbyen og gerne vil på nye eventyr med din cykel, eller om du vil dyrke din allerede kendte kærlighed til brede dæk, klikpedaler og motion. Det bliver cykling på et niveau, hvor alle kan være med.

Sammen oplever vi nye steder og naturens nærvær, vi får motion, frisk luft, socialt samvær og mærker vinden og vejret samt duftene og lydene omkring os. At cykle af sted en rå og vindblæst forårsdag er lige så dejligt, som at cykle ud i solskin og opleve anemonerne i skoven – begge dele kan give følelsen af harmoni mellem cykel, krop og natur.

Dagene er fyldt med forskellige former for cykeltræning, tekniske detaljer og praktisk teori om indstilling af cyklen, udstyr både til cyklen og dig selv, mad på turene, samt hvordan man skifter slange og pumper dækket op igen med både pumpe og patroner.

Et par dage skal vi på MTB-spor, hvor der er mulighed for at tage den “seje” rute eller “chicken” ruten, som der står på skiltene i skoven. En dag skal vi på en længere tur med frokost undervejs. Sidst på dagene vil der være tid til udstrækning, så krop og sjæl får den optimale pleje.

Du skal selv medbringe en cykel, og det vigtigste er, at den har lidt brede dæk (f.eks. citybike, mountainbike), hjelm og tøj. Har du ikke en cykel med lidt brede dæk, så lån af vennerne.

Underviser er Lisbeth Sejersbøl, som har masser af erfaring med cykling, træning, udstyr og gerne deler glæde og energi med deltagerne. Hun er passioneret og grundig samt en åbenhjertig og humoristisk underviser, der gerne fortæller en god røverhistorie.

Lisbeth Sejersbøl er uddannet lærer og har mange års erfaring med undervisning af unge og voksne. Hun er ansat som lærer på ”Talentklasserne” i Herning. Lisbeth er triatlonudøver og har en særlig passion for cykling, som hun har udøvet både i triatlon og i lange cykelmotionsløb. Hun har vundet kvindernes afdeling af maratonløbet på ”Den Kinesiske Mur” for år tilbage, og i den forbindelse udtalte hun; ”Jeg løber ikke med benene, jeg løber med hjertet” – og sådan er Lisbeths tilgang til motion.